Minut čtení: 2

Nejlepší objev letošního podzimu – polévka s tortellinami

Tortellini soup je tak báječná, že si zaslouží vlastní příspěvek 🙂 Je to polévka, která se vaří téměř sama, je hotová do 30 minut a chutná absolutně všem. Když k ní přidáte ještě bagetku, máte rovnou lehký oběd nebo večeři. A suroviny na ní máme doma skoro pořád k dispozici. Tahle polévka má snad jen jediné mínus – skoro nikdy nezbyde!

 

Až se vrátíte prokřehlí z podzimní procházky, postavte si na horký čaj a tortellini soup. Než dopijete svůj hrnek čaje, můžete jít rovnou jíst 🙂

 

Na rajskou polévku s tortelinami pro 4 středně hladové strávníky budete potřebovat:

trochu olivového oleje

1 střední cibuli

2 plechovky drcených rajčat se šťávou

1 kelímek 33% smetany

300 – 500 ml kuřecího vývaru nebo vody

1 balíček tortellini (plněné těstoviny šunkou, masem, sýrem, špenátem apod.)

bazalku

sůl a pepř podle chuti

nastrouhaný parmazán

 

Postup:

1) Ve velkém polévkovém nebo litinovém hrnci (dutch oven) rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Trvá to asi 5 minut, dokud nezesklovatí.

 

2) Pak do hrnce vlijte obě plechovky drcených rajčat se šťávou, celý kelímek smetany a vývar nebo vodu. Počítejte s tím, že nudle do sebe později nasáknou dost vody. Pokud chcete tedy řidší polévku, dejte tekutin více. Pokud používáte sušenou bazalku, přidejte jí už teď. Čerstvou si ale nechte naopak až nakonec.

 

3) Celou směs přiveďte k varu a nechejte 20 minut mírně probublávat.

Tohle je čas, během kterého si můžete v klidu vypít svůj horký čaj nebo kafe 🙂 Poskládat prádlo ze sušičky, pohrát si s dětmi, přečíst si kus své oblíbené knihy nebo přemýšlet nad nesmrtelností chrousta. Polévka se teď prostě hlídá a vaří sama 😉

 

4) Po 20 minutách zvyšte plamen a vhoďte tortellini. Čerstvým těstovinám stačí jen 3-5 minut varu, sušeným 10-12 minut (nebo podle návodu).

 

5) Když jsou tortellini vařené, polévku dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.

 

Za mě tortellini soup nejlépe chutná z hluboké misky, doplněná čerstvou bazalkou, nastrouhaným parmazánem a s olivovou ciabattou. Určitě by se k ní vyjímala i sklenička vína 🙂

 

Dcerka prohlásila, že odteď budeme kupovat už jen suroviny na tuhle polévku. Manžel si přidal.

 

To zní slibně, uznejte 🙂 Tak vyzkoušejte také a dejte mi vědět, jaký úspěch slavila tahle polévka u vás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *